Jezikovne kompetence v angleščini pri študentih, univerzitetnih profesorjih in podpornem osebju - Kompara Lukančič, Mojca (Jezikoslovni zapiski, 2021)
V prispevku se usmerjamo na pomen znanja in poučevanja tujega jezika (angleščine), in sicer pri študentih, univerzitetnih profesorjih in podpornih službah, ki so vpete v sektor terciarnega izobraževanja. Pregledno je predstavljen položaj poučevanja jezikov skozi čas, osredinjamo se na novodobne koncepte usvajanja jezika - tu mislimo na učenje na daljavo (e-učenje) in mobilno ali m-učenje - ter predstavljamo orodje za e-učenje angleškega jezika LanGuide in v okviru slednjega resurse s področja korespondence in analizo potreb. Ta je bila izvedena v okviru sodelovanja med slovensko in romunsko univerzo.
Keywords: angleščina; correspondence; e-learning; English language; e-učenje; higher education institutions; korespondenca; language learning; učenje jezika; visokošolske ustanove