(P)ostati zdrav - Šimleša, Bruno (knjige, 2023)
Priljubljeni zagrebški sociolog Bruno Šimleša je v priročniku (P)ostati zdrav združil znanstvena dognanja z dolgoletnimi izkušnjami, ki jih je pridobil pri delu z bolniki in njihovimi svojci. Pred vami je dragocen vodnik za ohranjanje zdravja, v še večji meri pa je to knjiga, ki bo v veliko pomoč tistim, ki se soočajo z boleznijo in njihovim svojcem. Šimleša v knjigi predstavlja pomen holističnega pristopa k zdravljenju. Pri tem poudarja vpliv misli, čustev in medosebnih odnosov na telo ter postavlja pod vprašaj razumevanje zdravega življenja, po katerem je za zdravega duha pomembno (le) zdravo telo. Hkrati tudi opozarja, da se nikakor ne smemo odpovedati prednostim uradne medicine, temveč da oba načina zdravljenja združimo, saj si tako povečamo možnosti za ozdravitev. Ker sta naše srce in um izjemna tovarna zdravil! Zakaj zbolimo? Kaj naj storimo, ko zbolimo? Kako pomagamo bližnjemu s težavami z zdravjem? Kako ostanemo zdravi? To so glavna vprašanja, na katera v knjigi (P)ostati zdrav odgovarja Bruno Šimleša. Ta celosten in navdihujoč priročnik je namenjen predvsem tistim, ki se bojujejo za zdravje, vendar bo zagotovo zelo pomagal tudi vsem njihovim bližnjim, da jim bodo nudili karseda dobro podporo. Bruno Šimleša, avtor desetih knjig s področja popularne psihologije in duhovnosti, že več kot 15 let pomaga bolnikom z rakom pri vseh izzivih, ki jih čakajo. Žensko združenje za boj proti raku SVE za NJU mu je leta 2016 dodelilo nagrado VAM za pomoč onkološkim bolnikom in ozaveščanje javnosti o raku.
Keywords: Bolezni; čustva; Duševna higiena; duševno zdravje; holistična medicina; medosebni odnosi; misli; nasveti; Psihosocialni vidik; rak (medicina); stres; telesno zdravje; Vzroki; Zdravje; Zdravo življenje; zdravstvene težave