Sodelovanje kriminalistov s centri za socialno delo - Gorenak, Irena (Socialno delo, 2007)
Prispevek govori o sodelovanju in odnosih med kriminalisti in centri za socialno delo. Avtorica namenja posebno pozornost oceni interpersonalnih kompetenc kriminalistov in oceni uporabe komunikacijskih slogov kriminalistov pri komuniciranju s predstavniki centrov za socialno delo in vplivu teh dveh dejavnikov na sodelovanje in odnose med kriminalisti in delavci centrov za socialno delo. V raziskavo, na kateri temelji empirični del prispevka, je bilo vključenih 117 delavcev centrov za socialno delo. Najpomembnejša ugotovitev je, da na sodelovanje in odnose med kriminalisti in delavci centrovza socialno delo vplivajo interpersonalne kompetence kriminalistov in uporaba njihovih komunikacijskih slogov. Z interpersonalnimi kompetencami kriminalistov je pojasnila 19,9% variance, z uporabo komunikacijskih slogov kriminalistov pa 8,2% variance sodelovanja in odnosov med kriminalisti in delavci centroc za socialno delo.
Keywords: kriminalisti; centri za socialno delo; sodelovanje; komunikacijski slogi