Ocenjevanje parametrov v Bayesovi statistiki - Toman, Aleš (Obzornik za matematiko in fiziko, 2018)
Čeprav začetki Bayesove statistike segajo v drugo polovico 18. stoletja, je svoj razcvet doživela šele z razvojem računalnikov ob koncu 20. stoletja. V članku na enostavnem zgledu prikažemo ključne korake in lastnosti Bayesovega pristopa k ocenjevanju parametrov.
Keywords: apriorne porazdelitve; Bayesev pristop; Bayesova statistika; matematika; ocenjevanje parametrov