Civilizacijske razvojne stopnje in razvojni problemi obrobnih območij v Sloveniji - Klemenčič, Marijan M. (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2003)
V prispevku je na kratko podan pregled novejših konceptov razvoja obrobnih območij kot izhodišče za opredelitev celovitega vrednotenja obrobnih območij v luči civilizacijskih razvojnih stopenj. Opredeljeni so glavni razvojni problemi in potenciali štirih slovenskih obrobnih pokrajin z vidika koncepta razvojnih stopenj.
Keywords: nerazvita območja; razvojna politika; razvojna strategija; regionalni razvoj; regionalno gospodarstvo; Slovenia; Slovenija