Spolnost in spolno zdravje - Skoberne, Mihaela (Obzornik zdravstvene nege, 2004)
Članek opisuje spolnost v okviru ostalih dimenzij zdravja in predstavi definicijo spolnega zdravja SZO ter poudari potrebo po tem, da se spolnost obravnava kot del procesa zdravstvene nege in kot integralni del posameznikoveblaginje.
Keywords: Diabetes Mellitus; Duševne motnje; Hipertenzija; Hypertension; Mental Disorders; Miokardni infarkt; Myocardial Infarction; Negovalna diagnoza; Nursing; Nursing Diagnosis; Parafilije; Paraphilias; Sex Behavior; Sex Disorders; Sex Education; Sex Offenses; sexual intercourse; Sexuality; Sladkorna bolezen; Spolna vzgoja; Spolne motnje; Spolni prestopki; Spolno vedenje; Spolnost; Substance Abuse; Transseksualizem; Transsexualism; zdravje; zdravstvena vzgoja