Analiza medsebojnih izvoznih vzorcev majhnih držav Evropske unije (EU-27) z analizo omrežij - Rašković, Matevž (IB revija (Ljubljana), 2012)
Članek v okviru t. i. omrežnega pristopa z analizo omrežij prikazuje na eni strani uporabnost in komplementarnost tega pristopa za analizo medsebojnih izvoznih vzorcev držav EU-27 vis-a-vis neoklasičnim analitičnim pristopom, na drugi strani pa z uporabo treh mer središčnosti preizkuša serijo hipotez, ki se nanašajo na temeljno vprašanje težnje h geografski zgoščenosti in univerzalnosti izvoznih vzorcev majhnih držav z do 5 milijoni prebivalcev v medsebojnem izvoznem omrežju EU-27.
Keywords: European Union; Evropska unija; Export; Izvoz; Male države; Small states; Analiza omrežij; Network analysis; analize