On the centre-focus problem in some Liénard systems - Mencinger, Matej (JET on-line, 2017)
Obravnavana je velika družina ravninskih sistemov navadnih diferencialnih enačb (NDE), ki izhaja iz Liénardove enačbe. Liénardova enačba se uporablja v praktičnih problemih, še zlasti v (elektro)mehaniki.
Keywords: center-focus problem; complex behavior; diferencialne enačbe; elektromehanika; Liénardova enačba; matematika; polinomialni sistem; polynomial system of ODEs; razmeščanje centrov