On spectral radius and energy of complete multipartite graphs - Stevanović, Dragan (Ars mathematica contemporanea, 2015)
Naj ?$K_{n_1, n_2, … , n_p}$? označuje polni ?$p$?-delni graf,? $p > 1$?, on ?$ n = n_1 + n_2 + … + n_p$? vozliščih in naj bo ?$n_1 \ge n_2 \ge … \ge n_p > 0$?. Pokažemo, da sta pri fiksni vrednosti ?$n$? tako spektralni radij kot tudi energija polnega ?$p$?-delnega grafa minimalna za polni razcepljeni graf ?$CS(n, p-1)$? in da sta maksimalna za Turánov graf ?$T(n, p)$?.
Keywords: complete multipartite graph; complete split graph; energija grafa; graph energy; polni razcepljeni graf; polni večdelni graf; spectral radius of graph; spektralni radij grafa; Turan graph; Turánov graf