Skladenjska določitev lastnega imena - Šivic-Dular, Alenka (Jezik in slovstvo, 1999)
V članku se razčlenjujejo znanstveni pogledi na skladenjsko vlogo sestavin ?$N_1? in ?$N_2? v besednih zvezah, sestavljenih iz dveh samostalnikov v imenovalniku (tip ?$N_1?-?$N_2?), od katerih je sestavina ?$N_2? lastno imenska. Podana je skladenjska določitev lastnega imena.
Keywords: Slovene; slovenščina; onomastics; onomastika; lastna imena; skladnja; syntax