Simulacije kot nove metode izobraževanja na področju pediatrije - Mičetić-Turk, Dušanka (Slovenska pediatrija, 2010)
V članku predstavljamo uporabo simulatorjev in simulacij, ki so nove metode izobraževanja na področju pediatrije. Predstavljamo začetke simulacij v slovenskem prostoru na Univerzi v Mariboru. Nov mejnik v simulacijah v pediatriji je leto 2010, ko smo na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru v simulacijskem centru namestili kompleksne simulatorje ameriškega proizvajalca METI. V prispevku predstavljamo možnosti uporabe teh simulatorjev in simulacij na področju pediatrije ter njihove osnovne funkcije.
Keywords: Computer Simulation; Education; Izobraževanje; Pediatrics; Pediatrija; Računalniška simulacija