Self-help based on subjective experiences in connection with epileptic seizures - Johanson, Mirja (Rehabilitacija (Ljubljana), 2012)
Lastne izkušnje o epileptičnih napadih so osnovna informacija o tem, kako je imeti epileptični napad. To znanje je pomembno za izobraževanje bolnika, samonadzor epileptičnih napadov in nujno za razvoj ustreznih terapevtskih ukrepov, ki temeljijo na bolnikovi perspektivi. Z raziskovanjem izkušenj bolnikov pospešujemo nadaljnje raziskave o povezavah med lastnimi izkušnjami bolnikov in "objektivnimi" meritvami, ki bodo pripomogle k boljšemu razumevanju epilepsije.
Keywords: coping; epilepsija; Epilepsy; epileptic seizures; epileptični napadi; rehabilitacija; Rehabilitation; samonadzor; self-control; subjective experience; subjektivne izkušnje; vocational rehabilitation