Mamografski videz normalne dojke - Hertl, Kristijana (Radiology and oncology (Ljubljana), 2001)
Mamografski videz normalne dojke je pri vsaki ženski različen, čeprav imajo nekatere normalne anatomske strukture na mamogramu svojo značilno podobo. Na količino žleznega, vezivnega tkiva in maščobe ter na razmerje med njimi vplivaveč dejavnikov, na primer: starost ženske, menstrualni ciklus, nosečnost, hormonska substitucija.
Keywords: Age factors; anatomija; Anatomy and histology; Breast; dojke; Estrogen replacement therapy; Mammography; mamografija; Menstrual cycle; Radiography