Pesniške, mentalne in druge podobe - Pavlič, Darja (Primerjalna književnost, 2010)
Prispevek se, potem ko na kratko oriše rabo različnih zbirnih pojmov za metafore, komparacije, simbole in druga pesniška sredstva, ukvarja z razmerjem med pesniškimi in mentalnimi podobami, razišče pa tudi prvotni pomen izraza podoba.
Keywords: literarna veda; literary science; podobje; pesniške podobe; mentalne podobe; zaznavanje; metafora; metaphor; simbol