The "rebound effect" - Ivaldi, Federica (Primerjalna književnost, 2014)
"Odbojni učinek" označuje globinski vpliv kinematografije na literaturo - ne na ravni tematike, pač pa forme in strukture. Razprava ponuja pregled tega teoretskega pojma, pri čemer kot primere uporablja italijanska literarna dela (npr. Pasolini, Tabucchi in Camilleri).
Keywords: Tabucchi, Antonio, 1943-2012; Pasolini, Pier Paolo, 1922-1975; Camilleri, Andrea, 1925-; književnost in film; italijanska književnost; naratologija; narratology; semiotics; semiotika; pripovedne tehnike; intermedialnost