Metodologija načrtovanja zanesljivosti vozil med zasnovo - Popović, Predrag V. (Strojniški vestnik, 2007)
Pri tako močni svetovni konkurenci je bistveno, da imajo motorna vozila veliko zanesljivost. Eden od načinov za doseganje tega cilja je metodologija načrtovanja zanesljivosti vozil. Stopnja načrtovanja je najbolj pomembna v dobi trajanja motornih vozil. Načrtovanje zanesljivosti v okviru faze načrtovanja je v neposredni povezavi z zanesljivostjo motornega vozila. Problem praktiene metodologije za načrtovanje zanesljivosti motornih vozil je bil resen z razvojem postopkov za ta namen. Osnova razvite metodologije predstavlja sodoben pristop k načrtovanju, ki zajema faze zasnove, predhodnegain glavnega načrtovanja z uporabo metode za načrtovanja zanesljivosti v teh fazah. Zaradi razpoložljivega prostora ta prispevek daje poudarek fazam zasnove načrtovanja zanesljivosti vozil.
Keywords: motorna vozila; zanesljivost; načrtovanje; numerično simulacije