5 jezikov ljubezni najstnikov - Chapman, Gary D. (knjige, 2023)
Svet, v katerega vstopajo današnji najstniki, je docela drugačen od sveta prejšnjih generacij, a morda ravno zato starši zanje še nikoli niso bili tako pomembni. Šele če se ti ne vključijo v najstnikovo življenje, njihovo glavno vlogo zamenja nekdo ali nekaj drugega. Dr. Gary Chapman je s svojo metodo petih jezikov ljubezni navdušil bralce vsepovsod po svetu zaradi preprostega recepta, kako ohraniti in spodbujati ljubezen. Otrokovi jeziki ljubezni se v najstniški dobi ne spreminjajo – ostajajo Besede potrditve, Posvečen čas, Sprejemanje daril, Usluge in Dotik, vendar pa se morajo starši naučiti novih načinov govorjenja njegovega jezika ljubezni. Karkoli ste počeli v preteklosti, se najstniku zdi otročje in s tem noče več imeti opravka.
Keywords: družine; družinski odnosi; Ljubezen; medosebni odnosi; Mladostniki; Priročniki; psihološki nasveti; Starševstvo; starši; zvočne knjige