Peter Nos - Suhodolčan, Primož (knjige, 2022)
Peter Nos je znameniti otroški junak, samo če bralec »pogleda skozi okno«. To ni niti malo izmišljen lik, že zato ne, ker je to lahko vsakdo izmed nas. Peter Nos torej živi in v njem so poosebljene naše otroške sanje, želje, vse naše dobre, pogumne misli in naš smeh iz srca.