Three-phaze fuzzy model of a dynamic production system - Usenik, Janez (JET on-line, 2015)
V članku je predstavljen trifazni mehki model v procesu upravljanja dinamičnega proizvodnega sistema. Takšen sistem je lahko tudi energetski sistem. Mehko upravljanje sistema izhaja iz slučajnostnega matematičnega zaprtozančnega modela upravljanja zalog v proizvodnem sistemu. Mehki pristop vpeljemo z uporabo trifaznega sistema mehkega sklepanja in pomeni približek zaprtozančnemu sistemu upravljanja. Mehki algoritem je ilustriran z numeričnim primerom.
Keywords: control; dynamic production system; energetski sistemi; fuzzy model; fuzzy reasoning; mehko upravljanje; trifazni sistemi; upravljanje zaloge