Ledeni možje - Frelih, Jasmin B. (knjige, 2024)
Revni škofjeloški študent Leon Kalan, sin matere samohranilke, se leta 2008, ob nastopu svetovne finančne krize, v prestolnici podaja na pot odraslosti. Kaj ponuja sodobni, svobodni svet pripadniku generacije milenijcev kot oporo pri izgrajevanju zrele osebnosti? Kakšno prihodnost mu obljublja? Kako naj se izvije iz primeža lastnega življenja? Leon se znajde v vrvežu nacionalnih umetnosti, metafizičnih sistemov dvomljive trdnosti, hedonističnih in libertinskih nazorov, verskih in političnih naukov, globalnih odprtih mrež in ekskluzivnih, zaključenih skupin, kjer skuša iz divjega vrenja idej izluščiti vednost o stvareh, ki ga temeljno določajo. Je v 21. stoletju Bildungsroman še vedno mogoč ali bo literarna obravnava humanistične izobrazbe odslej veljala za Fehlleitungsroman, roman zastranitve?