Mednarodni seminar filozofije športa pred Olimpijskimi igrami Tokio 2020 - Zurc, Joca (Šport (Ljubljana), 2019)
Mednarodno združenje za filozofijo športa (angl. International Association for the Philosophy of Sport - IAPS) je v sodelovanje z Japonskim združenjem za filozofijo športa in športno vzgojo (angl. Japan Society for the Philosophy of Sport and Physical Education - JSPSPE) od 17. do 20. septembra 2019 v Kjotu (Kyoto International Conference Center) na Japonskem organiziralo mednarodni raziskovalni seminar filozofije športa. Mednarodno znanstveno srečanje, ki poteka v organizaciji IAPS vse od ustanovitve te mednarodne organizacije leta 1972, je bilo že 47. po vrsti. Dogodek je privabil v Kjoto, ki je bilo več kot tisoč let prestolnica Japonske in je danes osrednji center njene zgodovine in kulture, več 100 udeležencev iz celega sveta. Letošnja konferenca pa je imela posebno težo, saj je bila organizirana v državi gostiteljici leto dni pred XXXII. Olimpijskimi igrami moderne dobe v Tokiu (24. julij-9. avgust 2020).
Keywords: International Association for the Philosophy of Sport; Mednarodno združenje za filozofijo športa; seminar; sport; šport