"Šiv ni šiv" - Fajt, Mateja (Amfiteater (Ljubljana), 2018)
Gledališki kostum je drugačen od vsakodnevne obleke, zato sta tudi njegov nastanek in skrb zanj del posebnega procesa gledališkega ustvarjanja. Namen članka je popisati zaodrsko delo zaposlenih, povezanih s procesom nastajanja, nošnje in shranjevanja kostuma. Detektiranje in analiziranje hierarhij v institucionalnem gledališču sestavljata glavno razlagalno os članka: na kratko, kako trenutni družbenoekonomski model neoliberalnega kapitalizma oblikuje procese, odnose in načine dela v institucionalnem gledališču.
Keywords: costume; costume design; dressers; garderoberji; garderoberke; institucionalno gledališče; institutional theatre; kostum; kostumografija; seamstress; šivilje; tailors