Prevrat krščanstva - Ellul, Jacques (knjige, 2021)
Knjiga, ki zastavlja vprašanje, kako vedeti, kaj krščanska misel v resnici je in kaj ni. Poskuša razumeti, zakaj je nastala takšna vrzel med resničnim krščanstvom in "prevratništvom", ki je izrabilo vero prvih kristjanov ter zasedlo njeno mesto. Avtor skozi nemirno, mestoma vzkipljivo pisanje pokaže, kako se je Cerkev kot institucija postopoma oddaljila od Jezusovega prvotnega nauka.
Keywords: Cerkev in država; Civilizacija; Krščanstvo; Sekularizacija