Pesmi - Lovše, Anton (Rokopisna zapuščina Karla Štreklja)
Lovše, Anton, učiteljšičnik. Njegovo zbirko je poslal Fr. Ilešič. V rokopisu je ohranjenih 11 pesmi (ŠZ IV. a, 88), zapisanih pri Devici Mariji v Polju (danes Polje v Ljubljani).