Pesmi - Fabjan, Jožef (Rokopisna zapuščina Karla Štreklja)
Fabjan, Jožef, veleposestnik in župan v Kobdilju, zastopnik deželnega odbora za šolski okraj Sežana. Zapisal je 3 pesmi iz domačega kraja in jih poslal Štreklju (ŠZ IV. a, 32).