Računalniška oprema mora biti vključena v sistem obvladovanja bolnišničnih okužb - Prijatelj, Vesna (Obzornik zdravstvene nege, 2012)
V članku so povzete raziskave o prisotnosti mikrobov na površinah informacijsko-komunikacijske tehnologije ter o potencialni nevarnosti za prenos le-teh na pacienta. V nadaljevanju so nakazane smernice za uporabo te tehnologije v kliničnem okolju v skladu s smernicami obvladovanja bolnišničnih okužb.
Keywords: bolnišnične okužbe; computers; hospital infections; informacijsko-komunikacijska tehnologija; information and communications technology; information communication technology; microbiology; mikrobi; mikrobiologija; računalniška oprema