Azija - Potočnik, Dragan (knjige, 2020)
Do nedavnega zgolj divji, skrivnosten, velikokrat zelo nevaren kontinent, postaja za Evropejce vse zanimivejši. Veliko ljudi se odpravlja tja na povečini organizirana potovanja. Le malo jih je Azijo doživelo tako kot avtor te knjige, ki se tja redno vrača že preko dvajset let in jo doživlja v vsej njeni lepoti in pristnosti. V prvem delu nastopa kot znanstvenik - zgodovinar, ki bralcu ponuja strnjen pregled starih kultur in umetnosti Azije do najsodobnejših dni. V številnih opombah so nanizane zanimivosti in posebnosti, ki prispevajo k še večji sporočilnosti napisanega. V drugem delu pa se nam predstavi kot popotnik, ki z izrazitim čutom za jezik in poezijo opisuje svoja popotovanja in doživetja na skrivnostnih neznanih poteh ... Dr. Dragan Potočnik, avtor knjige AZIJA MED PRETEKLOSTJO IN SEDANJOSTJO, je dobitnik Glazerjeve listine 2008, ki jo podeljuje Mestna občina Maribor za posamične vrhunske dosežke na področju kulture.