Regulacija in percepcija sovražnega govora - Milosavljevič, Marko (Teorija in praksa, 2012)
Članek predstavlja problem ustreznega poznavanja regulacijskega in samoregulacijskega okvira sovražnega govora v slovenskih medijih, in sicer na primeru urednikov spletnih medijev kot odbirateljev. Uporabljeni sta dve metodi, in sicer analiza ključnih dokumentov in poglobljeni polstrukturirani intervjuji z izbranimi uredniki slovenskih množičnih medijev. Ugotovitve analize kažejo, da določeni uredniki ne ločujejo med sovražnim govorom in razžalitvami ali kletvicami, kar kaže na slabo poznavanje pravnega okvira, pa tudi samega pojma sovražni govor. Analiza tudi kaže, da to lahko vodi v specifične odločitve urednikov in da so s tem odločitve o sovražnem govoru pogosto prepuščene individualni percepciji urednika
Keywords: Journalism; Novinarstvo; Sovražni govor; Hate speech; Regulacija; Regulation; Spletni portali; Web portals; Analiza vsebine; Content analysis (Communication); Slovenia; Slovenija; mass media; množični mediji