Jezik in komunikacija v vsakodnevnih situacijah - Curk, Ana (Socialno delo, 2016)
V prispevku so povzete temeljne ugotovitve raziskave iz magistrske naloge "Diskurzi - jezik, komunikacijske dejavnosti in druge oblike interakcije: zgodbe oseb". V prispevku avtorico zanimajo predvsem komunikacijske strategije med osebami z ovirami in ljudmi, ki nimajo posebnih ovir. V kontekstu avtobiografij oviranih se posebej osredotoči na vsakdanje interakcijske scene med ljudmi z ovirami in tistimi, ki nimajo posebnih ovir, tako da vzpostavlja relacije med intimnimi medosebnimi odnosi in socialnim kontekstom.
Keywords: predsodki; prejudices; discrimination; diskriminacija; disability; oviranost; neenakost; inequality; interaction; interakcija; komunikacija; osebe z ovirami