Pesmi - Zemljič, Franc (Rokopisna zapuščina Karla Štreklja)
Zemljič, Franc, učitelj v Lučah pri Solčavi, rojen v Radencih leta 1861. Njegove zbirke ljudskih pesmi je Štreklju poslal F. Praprotnik. V rokopisu je ohranjenih 55 pesmi iz Luč in z Ljubnega (ŠZ IV. a, 165).