Cene in sctinska poročila. Maiiborski svinjski sejem dne 22. jan. 1932. Pripeljanih je bilo 92 svinj. Cene so bile sledeče: mlacli prašiei 7—9 tednov 00 do 90 Din, 3—_ mesece 150 do 200 Din, 5—7 mesecev 350 do 400 Din, 8—10 mesecev 450 do 500 Din, eno leto stari 700 do 1100 Din, 1 kg žive teže 6—7 Din, mrtve teže 8.50—9.50 Din. Prodanih je bi)o 42 koma.dov. Maribo.ski trg. Na mariborski trg v soboto dne 23. januarja 1932 so pripeljali špeharjd 159 komadov zaklanih svinj. Svinjsko meso je bilo po 10 do 12 Din, slanina 12 do 14 Din. Kmetje so pripeljali 5 voz sena po 80 do 85 Din in 1 voz ržene slame po 70 Din, 4 voze krompirja po 1 do 1.50, 2 čebule po 5 do 6, 20 vreč zelja 2 do 3 (glava). Rž 1.50, ječmen 1.50, oves 1.25 do 1.50, koruza 1.50, proso 1.75 dp 2,» ajda 1.50, ajdovo pšeno 4 50 do 5, fižol 2 do 2.50. Kokoš 25 do 35, piščanci 25 do 65, go. 50 do 65, puran 60 do 100. Orehi 5 do 6, .luščeni 16 do 20. Hren 12 do 14. Kislo zelje 3 do 4, repa 2, raMč 12 Din. Jabolka 3 do 5 D. IVlleko 2 do 3, smetana 10 do 12, surovo maslo 24 do 32. Jajca ^ 75 do 1.25, med 14 do 20, suhe slive 8 do 12 Din.