Izkušnje pravnice z uporabo družbenega omrežja - Ahlin Doljak, Sara (Podjetje in delo, 2024)
Družbena omrežja so postala pomemben del tako poklicnega kot osebnega življenja posameznika, kar omogoča povezovanje, komuniciranje in izmenjavo informacij na globalni ravni. Pravniki uporabljajo družbena omrežja za svojo prepoznavnost, povečanje strokovnosti ter širjenje znanja in storitev. Avtorica, ki se srečuje z izzivi zaradi multiple skleroze, opiše, kako ji je družbeno mreženje omogočilo nadaljevanje poklicnega delovanja ter izboljšalo njeno komunikacijo in povezovanje v akademskem in poslovnem okolju. Predpogoj za učinkovito uporabo družbenih omrežij sta ustrezna IT-infrastruktura in znanje za uporabo različnih platform. Družbena omrežja imajo tudi slabosti, kot sta možnost lažnega predstavljanja in morebitna odvisnost od družbenih medijev, lahko pa omogočajo širok nabor koristi, vključno z razširitvijo poklicnih mrež, ponujanjem storitev ter izboljševanjem učenja in poučevanja. Na podlagi teh ugotovitev avtorica priporoča, da pravniki izkoristijo družbena omrežja za izboljšanje svojih poklicnih poti s stalnim izobraževanjem, ponujanjem svojih storitev ter izmenjavo izkušenj in znanja z drugimi strokovnjaki.