Atwood in numbers - Tutek, Nikola (ELOPE (Ljubljana), 2020)
Prispevek analizira semantične povezave med ilustracijami in pisanim besedilom v kratkih zgodbah iz dveh zbirk flash fikcije avtorice Margaret Atwood: Bones and Murder (1994) in The Tent (2006). Analize temeljijo na tehničnih, splošnih in tematskih značilnostih ilustracij, na vplivih, ki jih je mogoče zaznati tako pri ilustracijah kot tudi besedilih, in na vrsti definiranih multimodalnih medpovezav. Rezultati teh analiz so prikazani numerično in primerjalno.
Keywords: Atwood, Margaret; flash fiction; flash fikcija; illustrations; ilustracije; multimodality; multimodalnost