Manifestazioni dell'aldila attraverso le testimonianze dei resiani - Dapit, Roberto (Studia mythologica Slavica, 1999)
Številna pričevanja dokazujejo, da je v Reziji verovanje v onostranstvo še živ pojav. Uvodna raziskava te študije predstavi gradivo, ki je porazdeljeno v več tematskih sklopih. Raziskani so glavni motivi in vsebine sodobnih pripovedi. Bogato gradivo je zapisano v rezijanskem narečju
Keywords: mitologija; mythology; ljudsko izročilo; ethnology; etnologija; Resia, Friuli; Rezija; Italija; Italy; Slovenci; Slovenes