Aktualna vprašanja socialnega dialoga in vloge sindikata v prihodnje - Počivavšek, Jakob Krištof (Delavci in delodajalci, 2018)
Prispevek predstavlja pogled na nekatera najbolj aktualna vprašanja, povezana s spremembami v naši družbi in z vplivom na trg dela in sisteme socialne varnosti, ki bodo morala biti predmet socialnega dialoga. Obravnava izzive, povezane s prihodnostjo trga dela, digitalizacijo, robotizacijo in novimi oblikami dela ter izzive, ki ji prinaša starajoča se družba. Nenazadnje se prispevek dotakne stanja in izzivov za sam socialni dialog kot tak in njegov položaj v spreminjajočem se okolju, v katerem se vrši.
Keywords: aging; digitalisation; digitalizacija; knowledge and skills; prihodnost trga dela; sindikati; social dialogue; socialni dialog; staranje; the future of the labour market; trade unions; znanje in veščine