Hiša sozvočja - Benedetti, Ksenija (knjige, 2023)
Hiša sozvočja je edinstvena knjiga, saj gre za nenavadno zvrst avtobiografije, ki je v Sloveniji na tak način še nismo imeli. Nastajala je tri leta in v mnogih krajih, od Kopra do Ljubljane pa do Hvara in Toskane. Petinsedemdeset znanih Slovenk in Slovencev je Kseniji Benedetti zastavilo po tri nevsakdanja, iskriva, ustvarjalna in izzivalna vprašanja s številnih področij. Poleg članov njene družine so vprašanja postavljali Milena Zupančič, Manca Košir, Katarina Čas, Milan Kučan, Ljudmila Novak, Vlado Kreslin, Zoran Predin, Marta Kos, dr. Peter Čeferin, Jurij Zrnec, Nataša Pirc Musar, Janez Škrabec, dr. Danica Purg, Barbara Jaki in številni drugi.Odgovori nanje so v knjigi razdeljeni po vsebinskih poglavjih, glede na avtoričina življenjska obdobja, prepričanja, zanimanja, vrednote in razmišljanja.
Keywords: Benedetti, Ksenija