Enabling interactive augmented prototyping by a portable hardware and a plug-in-based software architecture - Verlinden, Jouke (Strojniški vestnik, 2008)
Medsebojna obogatitev razvoja prototipov (IAP) vključuje obogateno resničnost (AR), namen fizične izdelave prototipa pa je pomoč pri načrtovalskem postopku.Tudi če pilotska uvedba nakazuje na možnost dodane vrednosti, praktično uporabo zavira pomanjkanje standardnih rešitev. Ta prispevek na podlagi izkustvenih studij in ocene prihajajočih tehnologij predstavlja na projektorju zasnovano IAP platformo za medsebojno obogatitev razvoja prototipov (IAP), imenovana plosča I/O. Poleg tega predstavljamo prilagodljivo programsko arhitekturo, ki podpira različne vhodne naprave in možne rabe. Bistveni element te arhitekture je dejstvo, da obstoječo uporabo 3D CAD za modeliranje razširimo s številnimi priključki za manipulacijo posamičnih elementov postopka medsebojne obogatitve razvoja prototipov, medtem ko uporaba CAD poskrbi za domače okolje, kjer lahko urejamo in predstavljamo vzorčni model. Trenutno razvijamo pilotsko izvedbo, ki jo bomo preizkusili na terenu.
Keywords: prototipi; načrtovanje; računalniška arhitektura