Analiza statističnih podatkov splošnoizobraževalnih knjižnic v Ljubljani za leto 1972 - Grgič, Milka (Knjižnica, 1975)
Sestavek obravnava statistične podatke o bralcih, izposojenem knjižnem gradivu, o obračanju knjižne zaloge in letnem prirastu knjižnega gradiva za šest ljubljanskih splošnoizobraževalnih knjižnic v letu 1972. Pri tem je podrobneje obdelan socialni sestav bralcev in izposoja knjižnega gradiva.
Keywords: Splošnoizobraževalne knjižnice; Statistični podatki; Ljubljana; 1972; bibliotekarstvo; library science; knjižnice; statistični pregledi