Tkanje duhovnih izkušenj na primeru Ignacijevega doma duhovnosti in Skupnosti za zavest Krišne v Ljubljani - Benedičič, Luka (Glasnik Slovenskega etnološkega društva, 2023)
Članek je napisan v dialogu s prispevkom Julie L. Cassaniti in Tanye M. Luhrmann (2014), v katerem avtorici preverjata, ali lokalne kulturne prakse vplivajo na doživljanje duhovnih izkušenj; tudi tistih, ki jih intuitivno smatramo za univerzalne, transkulturne. Prispevek povzema nekatere ugotovitve iz literature, ki je relevantna za raziskovalce tkanja duhovnih izkušenj. Ponuja tudi tematizacijo estetike, etike in temporalnosti duhovnih izkušenj ter vloge telesa na primeru dveh religijskih skupnosti v Ljubljani, Ignacijevega doma duhovnosti in Skupnosti za zavest Krišne.
Keywords: anthropology of mind; antropologija zavesti; comparative phenomenology; duhovne izkušnje; Ljubljana; primerjalna fenomenologija; religija; religion; spiritual experiences