New archeological data refering to Tartaria tablets - Lazarovici, Gheorghe (Documenta Praehistorica, 2005)
Analizirava in predstavljava nove poglede na 'Donavsko' pisavo, ki temeljijo na sodobnih raziskavah starih odkritij iz Tartarije: arheološki kontekst, antropološko strokovno mnenje, absolutne datacije in pomen slovečih plošč.
Keywords: arheološke najdbe; neolitik; antropološki razvoj; simboli; symbol; Romania; Romunija