Bajka o drobnem ali jako sitnem poslu - Kramberger, Igor (Knjižnica, 1987)
Avtorja v prispevku prikazujeta nov način obdelave etnografskega besedila z uporabo posebnega deskriptorskega sistema in računalniško obdelavo. Tri vrste indeksov, ki so tako nastali, avtorja primerjata z možnostmi uporabe registrovv Social Sciences Citation Indeksu, s čimer postane stvar zanimiva tudi za bibliotekarje, ker ponuja nove možnosti strokovne obdelave različnih besedil. Opisana metoda je nastala med pripravami za izdajo "zapisnih knjižic" Janeza Trdine v knjigi, ki bo izšla z naslovom "Podobe prednikov"
Keywords: književnost; literature