Skladnja v panonski narečni skupini - Valh Lopert, Alenka (Jezikoslovni zapiski, 2013)
V razpravi so predstavljene skladenjske značilnosti govorjenih besedil v prekmurščini, prleščini, slovenskogoriškem in haloškem narečju, in sicer zgradba enostavčnih in zloženih povedi, besednoredne posebnosti, vezniška sredstva, zlasti priredni in podredni vezniki, ter prislovi. V uvodu je osvetljeno glasoslovje in oblikoslovje panonske narečne skupine. Dodana je skladenjska jezikovna analiza dveh prekmurskih leposlovnih del, zapisanih v prekmurskem knjižnem jeziku in v slovenskem knjižnem zbornem jeziku.
Keywords: dialectology; dialektologija; glasoslovje; morphology; oblikoslovje; Phonetic sciences; phonology; Slovene; Slovene langauge; slovenščina; upovedovanje; verbalization