650 let Univerze na Dunaju - 40 let slovenistike na Univerzi na Dunaju - 15 let sodelovanja z Božo Krakar Vogel - Jenko, Elizabeta M. (Jezik in slovstvo, 2015)
Pričujoči članek prikazuje štiridesetletni razvoj slovenistike na Univerzi na Dunaju, ki v resnici sega v mnogo daljšo preteklost. Teme, ki se ji včasih očitajo subjektivni pogledi, se bomo lotili s pomočjo interpretacije zgodovinskih podatkov, na temelju katerih bom razkrili mehanizme, ki so slovenistiki krojili pogoje tako, da se je skozi čas opirala zlasti na posameznike in posameznice - mednje sodi tudi jubilantka Boža Krakar Vogel.
Keywords: Krakar Vogel, Boža, 1950-; Dunaj; Vienna; univerze; Slavic studies; slavistika; Slovene studies; slovenistika; didaktika književnosti; slovenisti; zgodovinski pregledi