Pesmi - Ravnikar, Matija (Rokopisna zapuščina Karla Štreklja)
Ravnikar, Matija - Poženčan (1802-1864). Njegova zapuščina obsega 14 zvezkov. V ŠZ so pod njegovim imenom ohranjeni 3 zvezki pesmi (ŠZ IV. a, 126) in 16 pravljic iz Poženika pri Cerkljah (ŠZ 7/172-187).