Navigacijska zdravstvena pismenost in izbor petih kroničnih bolezni / stanj - Štemberger Kolnik, Tamara (knjige, 2024)
Poznavanje poteka oskrbe v zdravstvenem sistemu je ključnega pomena za zdravstveno pismenost, ki omogoča pacientom informirane odločitve o zdravljenju. Razumevanje procesov, od diagnoze do zaključka zdravljenja, ter sposobnost navigiranja po sistemu in komunikacije z zdravstvenimi delavci, izboljša zdravstvene izide in pacientovo zadovoljstvo. Zdravstvena pismenost spodbuja samoupravljanje zdravja, omogoča prepoznavanje simptomov in izvajanje preventivnih ukrepov.