Kvantni internet - Hočevar, Matic (Matrika, 2024)
Kvantna komunikacija je področje, ki se ukvarja s pošiljanjem kvantnih informacij. Za to potrebujemo kvantno internetno omrežje. V članku so predstavljeni kvantnomehanski pojavi, na katerih temelji kvantni internet, in sestavni deli omrežja kvantnega interneta.
Keywords: kvantna komunikacija; kvantne informacije; kvantni internet; quantum communication; quantum information; quantum internet