Kaj je branje in kakšen je bralec v 21. stoletju? - Grosman, Meta (Otrok in knjiga, 2009)
Elektronska besedila, ki jih omogoča digitalno sporazumevanje, odpirajo nova vprašanja o večrazsežni bralni zmožnosti, ki bi bralce usposabljala za kritično branje 'tradicionalne' linearne pripovedi in za razbiranje elektronske književnosti. Ob vse večji privlačnosti digitalnih medijev je potrebno poznati tiste posebnosti linearnega branja, za katere elektronska besedila bralcev ne usposabljajo.
Keywords: branje; reading; reader; bralec; digital media; literacy; pismenost; electronic books; elektronski mediji; elektronske knjige; communication; digitalizacija; digitization; sporazumevanje; 21.st.; digitalisation