Pesmi - Lah, Avgust (Rokopisna zapuščina Karla Štreklja)
Lah, Avgust, učitelj pri Sv. Antonu v Slovenskih goricah. Štreklju je poslal svojo zbirko pesmi, za katero se mu je Štrekelj zahvalil v SNP II. V rokopisu je ohranjenih 7 pesmi od Sv. Antona v Slovenskih goricah (ŠZ IV. a, 84 in ŠZ 4/27).