Ura zgodovine v 6. razredu v povezavi s knjižničnim informacijskim znanjem - Jesenko, Urška (Šolska knjižnica, 2017)
V prispevku je predstavljen primer izvedbe ure KIZ v povezavi z učnim predmetom zgodovina v 6. razredu. Opisani in predstavljeni so nekateri elementi formativnega spremljanja: ugotavljanje predznanja učencev, vrstniško vrednotenje, učiteljevo vrednotenje, dokazi o učenju in povratna informacija učitelju. Snov iz učbenika za zgodovino (Začetki znanosti - medicina) smo nadgradili z delom v šolski knjižnici. Učenci so ločili gradivo po namenu, spoznali UDK in osnovne bibliografske podatke. Cilja ure sta bila, da učenci izkažejo odgovornost do lastnega dela in se urijo v sodelovalnem učenju pri skupinskem delu.
Keywords: formativno spremljanje; knjižnično informacijsko znanje; medpredmetno povezovanje; osnovne šole; povratne informacije; preverjanje znanja; samovrednotenje; sodelovalno učenje; šolske knjižnice; zgodovina