Comparing the expected number of random elements from the symmetric and the alternating groups needed to generate a transitive subgroup - Lucchini, Andrea (Ars mathematica contemporanea, 2019)
Če je dana tranzitivna permutacijska grupa stopnje ?$n$?, označimo z ?$e_{τ}(G)$? pričakovano število elementov grupe ?$G$?, ki jih je treba izbrati naključno, s ponavljanjem, da najdemo množico generatorjev tranzitivne podgrupe grupe ?$G$?. Primerjamo ?$e_{τ}(Sym(n))$? in ?$e_{τ}(Alt(n))$?.
Keywords: expectation; generation; generiranje; pričakovanje; transitive groups; tranzitivne grupe